Tapenade van zongedroogde tomaten

 

Altijd lekker een tapenade van zongedroogde tomaten. Deze variant was ook weer erg geslaagd, eigenlijk een soort pesto, maar dan niet op basis van basilicum maar van zongedroogde tomaatjes. Heerlijk op een vers (af)gebakken stokbroodje.

Bereiden:
1. Rooster de pijnboompitten in een pan en laat ze afkoelen.
2. Hak de tomaten, pijnboompitten, basilicum en knoflook fijn met een zeer scherp koksmes of keukenmachine.
3. Rasp de Parmezaanse kaas en meng deze met de tapenade.
4. Roer de olijfolie door de tapenade om deze wat smeuïger te maken.
5. Breng op smaak met versgemalen peper en zout.

Tips:
– Gebruik niet teveel knoflook, deze gaat erg overheersen in de tapenade.
– Gebruik bij voorkeur olijfolie en zongedroogde tomaatjes van goede kwaliteit, je zult het verschil duidelijk proeven !
– Ook erg lekker met wat zwarte olijven erdoor!


Terug

Comments are closed.